Wie zijn wij?

House of Music opende zijn deuren officieel aan het begin van 2011 nadat de voormalige “Red-House” studio werd overgenomen door de bandleden van The Heyz. De band uit Noordwijk gebruikte de nagenoeg verlaten studio destijds als repetitieruimte. De bandleden waren naast het optreden actief als muziekleraar bij de Noordwijkse muziekschool en drumschool en op het moment dat de kans zich voordeed om het pand aan de Blekerstraat over te nemen besloten zij om daar hun eigen muziekschool op te richten onder de naam: “House of Music”
Op deze muziekschool zouden zij les gaan geven op een eigentijdse manier met de bedoeling iedereen met elkaar muziek te laten maken en zich af te zetten tegen het stoffige imago van de reguliere muziekscholen.

Nu we 6 jaar verder zijn is House of Music uitgegroeid tot veel meer dan een muziekschool. Het is nog steeds HET adres om een instrument te leren bespelen maar tegenwoordig ook om te repeteren met je band of om bijvoorbeeld een album op nemen. De mogelijkheden zijn eindeloos en eigenlijk kun je voor al je “muzikale activiteiten” terecht bij House of Music!

Uitbreiding

In 2013 begon House of Music eigenlijk al te klein te worden voor al die enthousiaste leerlingen. Ook was er steeds meer vraag naar ruimtes om te repeteren. In het pand waar House of Music zich bevindt stond aan de achterzijde op de eerste etage nog een ruimte te huur. Deze ruimte is er bijgekomen en daar is inmiddels de geluidsdichte repetitie-/studioruimte “Green Room” gerealiseerd. In 2016 is de verbouwing afgerond met nog eens 3 nieuwe studio’s en is House of Music met bijna 300 leerlingen een echt begrip geworden in de regio.