Saxofoonles

Voor alle leeftijden
Ik wil een gratis proefles

Saxofoon leren spelen

De saxofoon is een van de populairste blaasinstrumenten van het moment. En dat is niet zo vreemd. Je kan er al je emoties in kwijt, van hard scheuren tot heel intiem en gevoelig. Saxofoon spelen gaat over luisteren en over improviseren, het gaat over spelen met sound, over er helemaal induiken en maar zien waar je weer bovenkomt. Je zult hard moeten werken aan je geluid, toonladders en akkoorden.

Maar oefenen hoeft geen straf te zijn, zeker niet bij House of Music! Hier kun je zelf bepalen welke stijl je wilt spelen. Blues, jazz of pop, het kan allemaal. Ook wordt er getraind op het samen spelen met andere leerlingen want niets is leuker dan met een band op het podium jouw favoriete songs spelen!

De saxofoon

De saxofoon behoort niet tot de koperblazers maar tot de houtblazers, dit is omdat het mondstuk van riet is. Het geluid wordt geproduceerd door een riet waar je op blaast. De meest voorkomende saxofoon is de altsaxofoon. Je hebt ook een sopraan-, tenor-, bariton-, en bassaxofoons, die elk een verschillend toonhoogte hebben. De techniek en de plaatsing van je vingers is echter hetzelfde.  De meeste kinderen beginnen op een altsaxofoon.

Wie geeft er saxofoonles bij House of Music?

Saxofoonleraar bij House of Music

Nieuwsgierig? Meld je aan voor een gratis proefles!