Klarinetles

Voor beginners en gevorderden!
Ik wil een gratis proefles

Klarinetles

Zou je ook graag klarinet willen leren spelen? Er is geen ander instrument dat zo gemakkelijk met een paar noten een fijne sfeer kan neerzetten. De zachte, warme toon van de klarinet heeft al vele componisten geïnspireerd tot het schrijven van mooie muziekstukken.

Je gaat vooral klarinet spelen omdat je het een mooi instrument vindt, dat spreekt voor zich. De klank van de klarinet is warm, open en expressief. Je kan sterk en brutaal spelen, maar ook teder en heel zacht.

De klarinet

De klarinet is een echt “allround” instrument en wordt in veel verschillende stijlen muziek gebruikt. van Jazz tot Klassiek. Vooral als je nog niet zo goed weet welke stijl bij jou past, is dat een bijkomend voordeel. Een klarinet is relatief goedkoop in aanschaf in verhouding tot andere muziekinstrumenten.

De klarinet is al een heel oud instrument. Tussen 1690 en 1705 is de klarinet ontstaan vanuit de chalumeau. De chalumeau (spreek uit: sja-lu-mo) is een eenvoudig instrument zonder kleppen en lijkt wel wat op een blokfluit, maar dan met een mondstuk waarop een rietje zit. Veel componisten hielden van de klarinet, zo wordt er zelfs beweerd dat het Mozart’s lievelingsinstrument was.

 

 

Nieuwsgierig? Meld je aan voor een gratis proefles!