Info

Hier vind je alle informatie zoals tarieven en vakanties met betrekking tot de muzieklessen van House of Music.

 

Tarieven 2023

 

Privéles tot 21 jaar

Lesduur Tarief per les
30 min € 24,25
45 min € 31,50
60 min € 40,50

 

Duoles tot 21 jaar (prijzen p/p)

Lesduur Tarief per les
30 min € 16,-
45 min € 21,50
60 min € 29,-

 

Privéles vanaf 21 jaar (incl 21% btw)

Lesduur Tarief per les
30 min € 29,34
45 min € 38,12
60 min € 49,-

 

Duoles vanaf 21 jaar (prijzen p/p en incl. 21 % btw)

Lesduur Tarief per les
30 min € 19,36
45 min € 26,02
60 min € 35,09

 

Om de week

Het is ook mogelijk om om de week te lessen. Hier wordt echter vanwege de onregelmatigheid €2,50 extra per les in rekening gebracht.

Familiekorting

Zit je samen op les met je broertje of zusje? Of met je partner? Of heb je elke week les in meer dan 1 instrument? Dan krijg je 10 procent familiekorting! De korting geldt voor elk gezinslid over de gehele factuur bij wekelijkse individuele lessen (dus niet op duolessen). Let op: de korting geldt alleen voor ouders en broers/zussen samenwonend op hetzelfde adres en alleen als er vanaf één IBAN kan worden geïncasseerd.

Ledenvoordeel na 5 jaar

Ben je langer dan 5 jaar lid? Dan ontvang je bij House of Music een korting van 10 procent op je maandelijkse factuur!

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Gezinnen met een laag inkomen kunnen een deel van de kosten voor muziekles en benodigdheden vergoed krijgen door het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Je vraagt de bijdrage aan via een intermediair, zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin. Kijk voor meer informatie op de site van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

VAKANTIEROOSTER  HOUSE OF MUSIC 2023/2024

Voorjaarsvakantie: 26 februari t/m 5 maart

Pasen: Zondag 9 en Maandag 10 april

Koningsdag: 27 april

Meivakantie: 30 april t/m 7 mei

Hemelvaart:  Donderdag 18 mei

Pinksteren: Zondag 28 en Maandag 29 mei

Zomervakantie: 16 juli t/m 13 augustus

Herfstvakantie: 15 t/m 22 oktober

Kerstvakantie: 24 december t/m 7 januari 2024

 

Veel gestelde vragen

Vanaf welke leeftijd wordt er les gegeven?

Vanaf ongeveer zeven jaar oud. Soms zijn er uitzonderingen. Bij twijfel kunnen we dit natuurlijk bekijken tijdens een proefles.

Ben ik te oud om een muziekinstrument te leren spelen?

Absoluut niet! Je bent nooit te oud om te leren. Omdat de lessen één op één zijn kan iedereen in zijn/haar eigen tempo het instrument onder de knie krijgen.

Hoe moeilijk is het om een instrument te leren bespelen?

Makkelijker dan je denkt! Bij House of Music is het leerproces spannend en leuk want vanaf dag één leer je al liedjes spelen die je kent en leuk vindt!

Heb ik gelijk een instrument nodig als ik ga starten?

Nee, niet gelijk. Echter als je het leuk vindt en er mee wilt doorgaan dan heb je wel een instrument nodig om te oefenen. Je leraar kan je natuurlijk helpen met het uitzoeken van jouw instrument!

Hoeveel moet ik oefenen?

Aangeraden wordt om elke dag een half uurtje te oefenen. Meer mag natuurlijk ook! Geen tijd? > Volgens onderzoek is het beter om elke dag 10 minuten te oefenen dan 1 x per week een uur.

Geven jullie ook groepslessen?

House of Music organiseert verschillende bandprojecten per jaar waarin leerlingen leren met elkaar te spelen en naar elkaar te luisteren. Erg leuk en leerzaam!

Openingstijden?

Er wordt les gegeven van maandag tot en met vrijdag van  ca. 12.00 tot 21.00. En op zaterdag van ca. 09.00-15.00. In overleg zijn er uitzonderingen mogelijk. 

 

    Algemene voorwaarden 

 1. Inschrijving vindt plaats door een volledig ingevuld en ondertekend inschrijfformulier te verzenden vanaf de website, hiermee verklaart u tevens akkoord te gaan met de House Regels.
 2. Bij Het inschrijven wordt éénmalig een bedrag van € 15,00 administratiekosten in rekening gebracht.
 3. Bij nieuwe aanmelding wordt tevens een eenmalige borg ter waarde van 4 muzieklessen in rekening gebracht. Deze lessen worden ingezet vanaf datum uitschrijving.
 4. Verhuist u? Houd uw gegevens actueel! Gegevens wijzigen doet u gemakkelijk in het ledenportaal.
 5. Bij inschrijving ontvangt de nieuwe leerling het House of Music starterspakket. Neem deze elke les mee.
 6. Betaling voor de lessen verloopt via incasso per maand, achteraf.
  Voorafgaand aan de incasso ontvangt per e-mail een factuur met daarop het aantal gevolgde lessen. Mocht incasso niet lukken en betaald u de factuur niet zelf binnen de gestelde termijn, dan volgt een betalingsherinnering en wordt zonder uitzondering 10 euro administratiekosten in rekening gebracht.
 7. Opzegging dient ten alle tijden ingediend te worden via het ledenportaal.
 8. Bij opzegging geldt een opzegtermijn van 4 lessen, welke als borg vooruit voldaan is. (indien u ingeschreven heeft vanaf 01-01-2020).
  Uiteraard kunnen deze opzegtermijnlessen gevolgd worden, House of Music is verplicht deze nog te geven.
 9. Bij inschrijvingen vóór 2020 is geen borg in rekening gebracht, waardoor de 4 lessen opzegtermijn alsnog verschuldigd zijn.
 10. Wilt u tijdelijk stoppen vanwege een ongeval of persoonlijke situaties dan noemen wij dit ON HOLD, dan worden de 4 lessen borg niet terugbetaald, maar bewaard voor als u terugkomt of uiteindelijk toch opzegt. ON HOLD mag u voor maximaal 3 maanden indienen, hierna word u automatisch uitgeschreven en de betaalde borg niet meer terug betaald.
 11. Bij ziekte of afwezigheid van de docent wordt de les ingehaald of vervangen door een andere docent. Mocht dit beide niet mogelijk zijn dan wordt de les niet in rekening gebracht.
 12. Een gemiste les vanuit de leerling kan niet worden ingehaald. Wel kan minimaal 48 uur van tevoren een verzoek tot verplaatsing (maximaal 2 x per jaar) van de les worden ingediend. Indien verplaatsing niet mogelijk is dient de les wel betaald te worden zonder dat deze wordt ingehaald. Verhindering van een les dient telefonisch/per sms aan de desbetreffende leraar te worden doorgegeven. Indien de leraar niet kan worden bereikt bel of email House of Music 071 – 75 02 886 / info@h-o-m.nl
 13. Volg je een groepsles zoals het popkoor of een andere cursus? Dan is het inhalen van een gemiste les niet mogelijk.
 14. Er vinden geen verplichte muzieklessen plaats in vakanties. Wij volgen de door Rijksoverheid bepaalde basisschoolvakanties (regio midden) welke hier te vinden zijn: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schoolvakanties, met uitzondering van de zaterdag lesdag en de zomervakantie. Lesdagen vinden plaats van ma t/m za, de vakantie start bij House of Music vanaf de zondag. House of Music is met de zomerstop 4 weken gesloten i.p.v. 6 weken. Voor de actuele vakanties, zie het vakantierooster op de website of in de House of Music app en is altijd bij je leraar op te vragen.
 15. Installeer de House of Music app: IOS / Android. Hiermee kan je alle informatie die nodig is m.b.t. de lessen House of Music terug vinden. Ook is het een goed communicatiemiddel voor belangrijke berichten.
 16. Maak een account/wachtwoord aan voor zowel de app als het ledenportaal. Deze twee online tools worden veel gebruikt om informatie uit te wisselen. (advies is het wachtwoord hetzelfde te maken, gebruikersnaam is het emailadres waarmee je je aanmeld)
 17. Bij meerdere personen, die lessen volgen in House of Music, uit één gezin is er een korting van 10% van toepassing, mits er iedere week individueel gelest wordt door alle gezinsleden.
  Korting wordt alléén toegepast als er kan worden geïncasseerd van één IBAN nummer.
 18. Door middel van ondertekening van het inschrijfformulier is kennis genomen van de privacyverklaring welke te vinden is op onze site: h-o-m.nl of op te vragen bij de administratie (administratie@h-o-m.nl)
 19. Soms worden muzieklessen aangevraagd en betaald via “Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland”.
  De verantwoordelijkheid over hoeveel lessen en de betaaltermijn ligt bij de lesnemer en niet bij House of Music.
 20. Speel altijd met plezier!

Uitschrijven

Opzegging dient ten alle tijden ingediend te worden via het ledenportaal.

Tevens geldt er een opzegtermijn van 4 lessen, deze wordt berekend vanaf de datum van aantekening.

 

Wie zijn wij?

House of Music opende zijn deuren officieel aan het begin van 2011 nadat de voormalige “Red-House” studio werd overgenomen door de bandleden van The Heyz. De band uit Noordwijk gebruikte de nagenoeg verlaten studio destijds als repetitieruimte. De bandleden waren naast het optreden actief als muziekleraar bij de Noordwijkse muziekschool en drumschool en op het moment dat de kans zich voordeed om het pand aan de Blekerstraat over te nemen besloten zij om daar hun eigen muziekschool op te richten onder de naam: “House of Music”
Op deze muziekschool zouden zij les gaan geven op een eigentijdse manier met de bedoeling iedereen met elkaar muziek te laten maken en zich af te zetten tegen het stoffige imago van de reguliere muziekscholen.

Nu we 12 jaar verder zijn is House of Music uitgegroeid tot veel meer dan een muziekschool. Het is nog steeds HET adres om een instrument te leren bespelen maar tegenwoordig ook om te repeteren met je band of om bijvoorbeeld een album op nemen. De mogelijkheden zijn eindeloos en eigenlijk kun je voor al je “muzikale activiteiten” terecht bij House of Music!

Uitbreiding

In 2013 begon House of Music eigenlijk al te klein te worden voor al die enthousiaste leerlingen. Ook was er steeds meer vraag naar ruimtes om te repeteren. In het pand waar House of Music zich bevindt stond aan de achterzijde op de eerste etage nog een ruimte te huur. Deze ruimte is er bijgekomen en daar is inmiddels de geluidsdichte repetitie-/studioruimte “Green Room” gerealiseerd. In 2016 is de verbouwing afgerond met nog eens 3 nieuwe studio’s en is House of Music met bijna meer dan 400 leerlingen een echt begrip geworden in de regio.

Eigenaren muziekschool House of Music