House of Music app

Een applicatie voor je smartphone kon natuurlijk niet uitblijven bij de leukste muziekcentrum van de Bollenstreek! House of Music komt als eerste muziekschool van Nederland met een handige app waarop je als leerling gemakkelijk je lestijd kan vinden, contact kan zoeken met andere leerlingen of makkelijk alle informatie kan vinden over activiteiten als bijvoorbeeld de Perform Night. (Tweejaarlijkse uitvoering van de leerlingen) Voor niet-leerlingen is de app ook ideaal om informatie te vinden over de muziekschool en de leraren of om bijvoorbeeld de opnamestudio of een oefenruimte te reserveren. Op de open dag, die 2 september plaatsvindt, zal de app. officieel gelanceerd worden.

Dj-workshop

Uiteraard is er op de open dag meer te doen dan kennis te maken met de nieuwe app. Zo is er een toetsen-clinic en kun je een mini-proefles volgen (gitaar, drums, basgitaar, toetsen, zang of saxofoon) en is er een dj-workshop van onze eigen dj-leraar Ward Kieft! Tegenwoordig kan je namelijk ook dj-les krijgen bij House of Music en de open dag is een uitgelegen kans om eens te ervaren of dat iets voor jou is! Gewoon een kop koffie komen drinken en de school of studio eens bekijken of kennis maken met de leraren kan natuurlijk ook. De nieuwe ‘fifties American diner’- en ‘New York’ ruimte zijn zeer de moeite waard om te zien!

Pim Kamp

De toetsen-clinic wordt gegeven door Pim Kamp. Hij begon op zijn 6e met pianospelen en ging later naar het conservatorium van Alkmaar. Vanaf dat moment kreeg zijn carrière vaart en speelde hij bij grote namen als: Waylon, Do, Boris, Danny de Munk, Candy Dulfer, Frans Bauer, Gers Pardoel en Alain Clark. Pim komt vertellen over zijn leven als toetsenist en neemt diversen instrumenten mee om te demonstreren!

Opnamestudio

Kijk mee met onze producers Arno Dreef & Eric Coen Versteeg hoe ze een band opnemen tijdens de open dag, er mogen vragen worden gesteld en je kan natuurlijk informatie krijgen over het eventueel zelf boeken van studiotijd met je eigen band! Mocht de rest van je band mee zijn kan je ook wat spelen of jammen in onze speciaal ontworpen oefenruimtes de Greenroom, Blueroom of Redroom!

Tot dan!

Het House of Music team