drumdocent luc de bruin

Luc de Bruin, Drumdocent

Email: luc@h-o-m.nl    Geeft les op: DI/WO

Ik heb mijn beroep kunnen maken van mijn grote passie; drummen als mijn grote voorbeelden uit de Amerikaanse funk en soul van de jaren zeventig. Jongens die altijd strak speelden, maar voor wie gevoel belangrijker was dan perfectie.

 

Tot het begin van de jaren 90 speelde ik in verschillende bands, waarmee ik alle uithoeken van Nederland en daarbuiten heb gezien. In 1993 ben ik met Alderliefste begonnen, waarmee we vaste grond onder de voeten kregen toen we Franstalig repertoire gingen spelen. Samen met Ramses Shaffy en Liesbeth List scoorden we een kneiter van een hit met een eigen remake van Laat Me en ook met Paul de Leeuw scoorden we een dikke hit met een mooi verhaal/une belle histoire. Beide nummers staan nog steeds hoog in de top 2000. Naast vaste drummer, ben ik in bijna 25 jaar Alderliefste ook de drijvende motor en regelneef van de band geweest.

Ik wil altijd méér of beter en daarom is het tijd voor nieuwe uitdagingen en andere projecten. Het formeren van de Nederpop Allstars is daar het begin van; de ultieme Nederpop band, want alle leden hebben stuk voor stuk aan de wieg gestaan van een hoofdstuk uit de Nederlandse popgeschiedenis. Een deel van deze geschiedenis laten we herleven en breiden we uit met eigen muziek. Hiermee nu ook het land door met ‘De NachtvandeNederpop‘. Henk Westbroek, Lois Lane, Erik Mesie, Hans de Booij, Alides Hidding en Nol Havens doen hier ook aan mee!

Luc’s top 5