Bandcoaching

Samen rocken!

Bandcoaching

Heb je altijd al in een band willen spelen? Of speel je in een band en zijn jullie toe aan de volgende stap? Bij House of Music is het mogelijk om bandcoaching te volgen!

Wat houdt het precies in?

De workshop bestaat uit 10 sessies van 1 uur en wordt afgesloten met een eindpresentatie waar de deelnemende bands optreden. Tijdens de lessen wordt er met de bandcoach gewerkt aan samenspel en performance. En aan muzikale vaardigheden zoals ritmiek, dynamiek en improvisatie.

Het volgen van lessen op het instrument dat je bespeelt wordt aangemoedigd maar is niet verplicht. Iedereen die zingt of een instrument bespeelt kan zich opgeven voor bandcoaching. In de bandcoaching lessen wordt met name gewerkt aan het samenspel en daarmee is bandcoaching een ideale aanvulling op de lessen die je volgt op het instrument dat je bespeelt. De wisselwerking tussen die beide lessen zal zorgen voor meer vooruitgang op je instrument.

Dit is ook een leuke manier om in contact te komen met andere muzikanten. De leeftijd is vanaf 10 jaar. Wij proberen zoveel mogelijk om leeftijd en muzikale voorkeur op elkaar af te stemmen. Plaatsing kan daarom niet altijd gegarandeerd worden.

Wanneer?

Begin maart start het bandcoaching traject. In overleg met de band en de docent wordt de dag en tijd bepaalde. Houd rekening met vrijdagen/zaterdagen of zondagen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Per seizoen zijn er 2 modules van 10 weken waarvoor we respectievelijk in september en februari de intakegesprekken houden. De gesprekken zijn voor bestaande bands en/of nog samen te stellen bands. De bands worden o.a. samengesteld naar leeftijd, muziekstijl en ervaring. De dag en tijd wordt in overleg afgesproken. Na inschrijving word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Wij vertellen dan hoe het in zijn werk gaat en kijken naar jouw muzikale profiel om zodoende een passende band te zoeken. Je kunt dan ook alle vragen stellen en ontmoet andere deelnemers van jouw leeftijd.

Niveau

Voorbij beginner. Je bezit de basiskennis over je instrument. Overleg met je docent over jouw mogelijkheden. Leeftijd is vanaf 10 jaar.

Kosten:

Onder 21 jaar:
€160,- voor 10 lessen van 60 minuten 

Boven de 21 jaar (incl 21% btw)
€193,6 voor 10 lessen van 60 minuten 

 

Aanmelden

Muziekstijl